2012. március 27., kedd

Féltve őrzött titkok


A Hallmark-szint legalja.








Objektíven: Jo Beckett odaadó feleség és anya, ám biztonságos élete hirtelen felborul, amikor nagy szerelme, a kommuna egykori tagja váratlanul a városba költözik. A közös titkok felszínre törnek, ami tönkreteheti őt és a családját. Igazi rémálom veszi kezdetét, amikor Eli bevallja szörnyű tettét, amit a múltban követett el, és Jónak rá kell jönnie, hogy egy gyilkosba volt szerelmes.

Szubjektíven: A film másik magyar címe Keserű ébredés (volt), ami talán még jobban kifejezi az igazságot, csak sajnos a nézőre, rám nézve. Bevallom, egy idő után úgy gondoltam, időfecsérlés lenne végigülnöm Mike Robe alkotását. Ilyen is előfordul néha. A klisék nemcsak feltűnőek, de bosszantóak is, prezentálásuk szintjéről már szó se essék. S ilyetén mód a gondolati mag sem tud felszínre jutni. Egész egyszerűen nem leszek rá kíváncsi, ha egyfolytában azzal foglalkozom, hogy mennyire rossz ez és ez, mennyire kizökkent az és az... Mike Robe nem véletlenül nem tud kitörni a Hallmarkos, Nora Roberts adaptációs skatulyából. A '90-es évek elején volt pár korrekt próbálkozása televíziós szinten, de aztán ki is fújt a dolog. A színészgárda sem tudja felemelni nézhető szintre a Féltve őrzött titkokat. Megpróbálták persze Kirstie Alley-vel népszerűsíteni a filmet, de itt még a Golden Globe díjas színésznő sem tudott csodát tenni. Ötlettelen és panelekre épít a forgatókönyv - nem olvastam az eredeti művet, de az sem lehetett egy nagy eresztés, bár ennél valószínűleg jobban sikerült. Egy szó, mint száz, nálam ez most nagyon nem jött össze. A hibát nem keresem a készülékben, inkább más alkotások felé irányítom.

Kiknek ajánlom?
Hallmark rajongók ide!

Értékelésem: 10%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...