2010. május 23., vasárnap

Kis Vuk


„Kis Vuk félelmetes! Kis Vuktól mindenki fél!” - Sajnos volt miért félni…







Objektíven: A történetben az idős Vuk megsebesül, majd állatkereskedők kezére jut, és egy cirkuszi társulatnál köt ki, ahol a mutatványos csoport tagja lesz. Eközben kölyke, Kis Vuk éli életét az erdőben, de amikor a közeli faluba érkezik egy vándorcirkusz, kíváncsisága odaűzi, hiszen apja fia. Megismerkedik egy artista rókalánnyal, és beleszeret. És a bonyodalmak csak ekkor kezdődnek.

Szubjektíven: Hölgyeim és Uraim! Üdvözlöm Önöket a Modern Művészetek Székházában! A közgyűlést ezennel megnyitom. Ma arról fogunk beszélni, miként lehetséges az animációs filmművészetben sok pénzből, kevés munkával létrehozni műveket, miközben klasszikusokat degradálunk le. Ez lesz közgyűlésünk fő témája. Tisztelt közgyűlés! Íme a recept: Végy másfél milliárd forintot! (javaslom, emeltessünk valamilyen adót!) Szerezz egy animációs technikákban járatlan számítógépes csapatot olcsóért. Hitesd el velük, hogy egyetemes, kulturális cikket fognak előállítani. Végy egy klasszikust! Olyan rajzfilmet, amit mindenki szeret és hozzátartozik a gyermekkorához. Készíts hozzá folytatást!! A második részt igazítsd a mai kor igényeihez! Legyen benne rengeteg effekt, rap, szerelmi szál, és „Shreket megszégyenítő animáció”! A forgatókönyv megírásával ne vesződj! Néhány mondat bőven megteszi! Ne ragaszkodj az eredeti történethez! Fantáziádnak engedj szabad utat! Tehát: A karakterek legyenek trendik és modernek. Kerüld a szeretnivaló figurákat! Az nyálas! Rossz! Az új század emberének nem ez kell! A filmzenéhez szedj össze néhány szerencsétlen, jóindulatú muzsikust. Azok majd alkotnak valamit, amit kiadhatunk CD-n és kazettán. A szinkronhangok pedig… alkalmazd a jól bevált csapatot. Őket mindenki ismeri, beszéld rá őket a közös munkára! Már a nevükre tódulni fognak a popcorn-zabálók a mozikba! Ne felejtsd előkészíteni a folytatás folytatásait, valamint a rendkívül fontos CD, DVD, rendezői változat DVD, extra változat DVD, jubileumi DVD, duplalemezes, extrás DVD, Blu-Ray, meséskönyv, kifestő, McDonalds menü, bögre, ajándéktárgy és egyéb kiadványokat, kiadásokat. Hölgyeim és Uraim! Íme tehát egy animációs filmremek receptje. Mit szólnának, ha ebben az évben a Vukot dolgoznánk fel? Tudják, az a kis vörös, lompos végű állatka. – Áhá! Gát úr és Uzsák úr jelentkeznek a megrendezésre! Senki többet? Remek! Kiváló! Kérem, első lépésként mélyüljenek el Ed Wood életművében! Aztán csak a megbeszéltek szerint uraim!

Hát sikerült nekik a megbeszéltek szerint eljárni…

Kiknek ajánlom?
Most van a legegyszerűbb dolgom. Még a sarokban táncoló porcicának sem ajánlanám, nemhogy embereknek.

Értékelésem: 5%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OSCAR 2023 - A nyertesek listája

Legjobb film Nyugaton a helyzet változatlan Elvis Avatar: A víz útja Minden, mindenhol, mindenkor A Fabelman család Tár A sziget szellemei T...