2010. május 16., vasárnap

Csiribiri


Minden felnőtt volt egyszer gyerek!








Objektíven: Tizennyolc megjelent lemez után egész estés film készült a gyerekek és a felnőttek nagy kedvencéről, Halász Juditról. Nekünk. Mindannyiunknak.

Szubjektíven: Nehéz bármit is írni. Az első számot kitörő örömmel, a másodikat könnyes szemmel hallgattam végig, hogy aztán felváltva legyen részem bennük a film 75 perce alatt. Csodálatos életmű – a gyermekekért, a bennünk élő gyermekért. Előkerülnek a nagy kedvencek. Csiribiri, Micimackó, a Panda dal, és még sok más ismerős sláger. A film hosszúsága garantálja, hogy még a legkisebbek is végigülik. Az ötletes vágások, animációk pedig a technikai rész szerelmeseinek nyújtanak felejthetetlen perceket. A dalok mellé szociográfiai összképet is kapunk a hazai viszonyokról; nem szívderítő a helyzet, de pontosan ebben a szituációban segíthetnek sokat ezek a dalok, melyek hivatkozási alappá, kultúránk kincseivé váltak. Kapcsolatok épülnek gyermekek, fiatalok és felnőttek között – néhány dallamnak köszönhetően. Megidézünk egy sort, és máris sok csillogó szempár néz össze; ezt ismerjük! Reméljük, hogy még sokáig körünkben tudhatjuk Halász Juditot, a Mosoly Rend lovagját, aki minden egyes fellépésével reményt, örömöt ajándékoz a számunkra. Köszönjük!

Kiknek ajánlom?
Mindenkinek, aki szereti Halász Juditot és dalait. Mindenkinek, aki szeret 5-6 évesekkel együtt énekelni. És persze mindenek előtt a gyerekeknek.

Értékelésem: 100%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...